EeroPere tehokkuutta yhteiskuntaan

Häivytetään työeläkeyhtiöt!

Häivytetään työeläkeyhtiöt!

Suomen työeläkejärjestelmä on vuosikymmenien kuluessa asettunut vakiotilaan. Vuosittain maksettavaksi tulevien eläkkeiden määrä ja siis niiden peittämiseen tarvittava vuosimaksukin on varsin tarkasti arvioitavissa. Eläkkeiden maksatus ei siten tarvitse taakseen rahastointia, vaan vuosittain voitaisiin kerätä se rahamäärä, joka maksatukseen tarvitaan. Eivät niitä rahoja kuitenkaan eläkkeinä saa samat henkilöt, jotka niitä maksoivat.

Julkisuuteen annettujen tietojen mukaan yhteiskunnassamme tavoitellaan toiminnan tehostamista, läpinäkyvyyden parantamista, tuottavuuden nostoa ja kilpailukyvyn parantamista. Niiden suhteen päästäisiin huomattava askel eteenpäin lopettamalla työeläkeyhtiöt, luomalla yksi yhteinen eläkkeiden maksujärjestelmä (Kelalla sellainen taitaa jo ollakin.), hävittämällä suuri joukko kallispalkkaisia johtajien ja analyytikoiden toimia sekä myymällä yhtiöiden omistukset sijoittajille ja tavallisille Suomen kansalaisille.

Työeläkeyhtiöiden vapautuvat varat voidaan sitten vähitellen purkaa kiertoon laskemalla eläkemaksuja. Se parantaisi kilpailukykyämme ja mahdollistaisi kuitenkin paremmat palkat, parantaisi kansalaisten ostokykyä sekä lisäisi valtion verotuloja. Samalla saataisiin ”hyvinvointivajetta” täytetyksi ja suurten ikäluokkien ajankohtainen suuri eläketarve tyydytetyksi työikäisiä rasittamatta.

Eero Pere
dipl.ins.
seniorikonsultti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän josajantti kuva
Josa Jäntti

Olen aivan samaa mieltä ! Jos jaksat ja viitsit, luepa minun blogini samasta aiheesta netissä osoitteessa : Iltalehti/blogit/josa jäntti
kansiaukeaman oikeassa yläkulmassa sana = blogit

Toimituksen poiminnat